vineri, 15 septembrie 2017

Un charter spre Lefkada poate fi o optiune buna de vacanta

Lefkada este una dintre cele 7 insule Ionice din vestul Greciei, alcatuind arhipelagul alaturi de Zakynthos, Kefalonia, Kerkyra, Paxi, Kythera si Ithaki, iar Lefkada este a patra ca marime din intreaga Grecia, dupa Zakynthos, Kefalonia si Corfu. Capitala poarta acelasi nume si promite nenumarate activitati si atractii, pentru toate preferintele, motiv pentru care orice charter Lefkada ajunge pana aici, de unde turistii se pot orienta catre imprejurimi. In fiecare sezon de vara, insula este vizitata de sute de mii de turisti atat din Grecia, cat si din intreaga lume, acestia fiind atrasi de climatul prietenos, bisericile frumoase, muntii spectaculosi, marea curata, cascadele impresionante si pentru satele traditionale pline de sarm.

Pe langa apele turcoaz si plajele splendide, exista o multime de atractii in Lefkada, printre care situri istorice, muzee, manastiri, galerii de arta, dintre care se remarca castelul venetian Agia Mavra, orasul preistoric Nirikos, capul Lefkata, manastirea Faneromeni, muzeul de Arheologie sau cascadele Dimosari.

O istorie bogata

Numele de Lefkada este dat de pietrele albe ale capului Lefkata, din partea de sud a insulei, iar zona a fost locuita inca din urma cu mii de ani, urme ale stramosilor fiind imprastiate peste tot si adunate intr-un singur loc, in cadrul muzeului de Arheologie care nu are cum sa lipseasca de pe itinerariile turistilor ce aleg un charter Lefkada.

In schimb, un cutremur major a distrus o parte importanta a orasului si insulei in 1948, iar 5 ani mai tarziu a fost urmat de altul, motiv pentru care foarte putine exemple ale arhitecturii specifice mai sunt disponibile astazi. Totusi, aceasta a fost influentata in mare parte de civilizatiile din vest, in special de la venetieni, astfel ca multe case sunt asemanatoare cu cele din Italia, insa cea care se deosebeste este arhitectura bizantina a bisericilor, fiind evidentiata in toate colturile insulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu