vineri, 27 ianuarie 2017

Daca iti cumperi un bilet de avion spre Grecia, vei ajunge mai repede decat cu autocarul

De la plajele aurii din marea Egee pana la dealurile ascutite din Creta, varfurile mitice ale Olimpului din nord sau manastirile uitate de timp din Atos, alaturi de strazile aglomerate ale Atenei, cu siguranta ca Grecia este un loc plin de viata, ce ofera o gama foarte variata de destinatii, pentru toate gusturile, unde nimeni nu se poate plictisi. Un bilet avion Grecia poate duce catre orase diferite, prin zbor direct atat din Bucuresti, cat si din Iasi, iar pasionatii de arta si istorie vor avea nevoie de zile intregi pentru a descoperi monumentele doar dintr-o singura destinatie, in timp ce cele din restul tarii sunt nelimitate.



Muntele Atos

Acesta este un munte si o peninsula din nordul tarii, ce gazduieste aproape 1.400 de calugari in 20 de manastiri ortodocse, fiind unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj ale Europei. Aici functioneaza un stat autonom sub suveranitate greceasca, astfel ca intrarea este controlata cu strictete si permisa doar barbatilor.

Lindos

Lindos este un sat medieval din insula Rodos care e bine cunoscut pentru reteaua de stradute inguste si case albe, iar deasupra lor se ridica acropola de unde poate fi admirata zona de coasta alaturi de port, in timp ce plajele Lindos si Sf. Paul se afla la mica distanta de centrul zonei.




Plaja Myrtos


Cu siguranta ca cei mai multi dintre turistii care opteaza pentru un bilet avion Grecia isi doresc sa se relaxeze la plaja, iar Myrtos se deosebeste prin apa turcoaz aflata in contrast cu albul marmurei netede cu care intra in contact pe mal. Muntii ascutiti si stancile inalte din spatele plajei nu fac decat sa dea un efect special acestui peisaj natural, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care plaja a fost inclusa in topul 5 al celor mai grozave locuri de vazut din tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu